U župi Vodice deseti puta proslavljen svjetski dan braka i  obnovljena bračna obećanja

 

U ponedjeljak, na dan sv. Valentina biskupa i mučenika, 14. veljače 2022., u tjednu proslave dana braka, koji se u Hrvatskoj slavi od 2009. godine., vjernička zajednica župe Vodice, pridružujući se mnogim kršćanima u svijetu i domovini, po deseti puta je svetom misom i obnovom bračnih zavjeta proslavila svjetski dan braka.

Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Našašća sv. Križa, uz sudjelovanje supružnika i bračnih parova, njihovih obitelji, djece i unuka  te ostalih vjernika, predvodio je župnik don Franjo Glasnović.

U svojoj homiliji i prigodnoj riječi koju je uputio supružnicima i okupljenoj zajednici župnik don Franjo na početku je napomenuo zašto se slavi dan braka, zatim je  naglasio važnost sakramenta ženidbe i ljepotu bračnog života i ljubavi koji se mogu živjeti samo ako se živi po Kristovoj ljubavi i njegovu primjeru i sebedarju za druge. Na kraju je  pozvao supružnike da budu u svojoj obitelji, zajednici i svijetu znak – sakrament i da se po njihovu životu očituje ljubav koju u sebi nose i žive .

Nakon homilije okupljeni supružnici obnovili su svoje bračne zavjete koje su izrekli i obećali jedno drugome na dan njihova vjenčanja. Među okupljenim supružnicima bilo je različitih skupina od mlađih u prvim godinama braka, do onih najstarijih bračnih parova koji u ovoj godini slave dijamantni jubilej 60 godina.

Slavlje i druženje, koje su pripremili članovi obiteljske zajednice, nastavljeno je poslije misnog slavlja u Pastoralnom centru ukršćanskoj ljubavi, uz čašicu razgovora i domjenak.