Slavlje svete Krizme 2024.

Slavlje svete Krizme, 02. 06. 2024.
Čestitke našim krizmanicma, neka ih snaga Božjega Duha snaži i prati, a njegovi darovi budu korisni te po Duhu Božjemu donose plodove i po njima se ostvaruju u duhovnom životu.
Čestitke roditeljima, kumovima i obiteljima i župnoj zajednici.

**********************

U nedjelju 2.lipnja naša župna zajednica osvježena je i pomladjena s 62 nova krizmanika.
Nakon osam godina školskog vjeronauka, intenzivne priprave kroz jedan sat tjedno zupnog vjeronauka, redovitog sudjelovanja na nedjeljnim Misama, križnom putu mladih u župi, uri klanjanja, marijanskoj pobožbonosti krunice, sudjelovanja u proslavi Dana župe, možemo reći da su naši krizmanici imali i intelektualne i praktične prilike sazrijevanja u vjeri, otkrivanja svojih talenata, uključivanja u život Crkve kroz konkretnu aktivnost u župi.
Nakon susreta s ocem biskupom 24.5., ispovijedi roditelja i kumova 31.5.i 1.6. uslijedilo je slavlje svete Krizme.
U zajedništvu roditelja, djedova, baka, kumova, naš biskup Tomislav podijelio je sakramenat kršćanske zrelosti našim kandidatima.
Na samom kraju slavlja obratio nam se i nazočni biskup u miru Ante Ivas prisjetivši se i svoje krizme na koju je u katedralu morao iz Vodica ići pješice te najavivši proslavu 60 godina svećeništva tj.dijamantnu Misu.
Župnik je čestitao roditeljima, kumovima i krizmanicima zahvalivši vj. Valeriji na zajedničkom radu i pripremanju nakon čega su roditelji krizmanika darovali lijepe darove voditeljima prepoznavši njihov trud na čemu im se ovom prilikom zahvaljujemo od srca.
Našim krizmanicima napominjemo: mogli ste vidjeti srednjoškolce okupljene u zajednicu čitača kako si cijelu godinu upravo na misi s vama, naviješćivali Riječ;
mogli ste vidjeti mlade u žudijskoj zajednici..., mlade na sv. Misi...
Jednostavno je, po svetoj krizmi ste postali zreli članovi Crkve spremni preuzeti odgovornost za svoju župu.
Očekujemo od vas da se čvrsto držite onoga što jeste - kršćani- i da to bude po Vama očito.
Vidimo se u nedjelju na svetoj Misi!
Isus vam se po sv. krizmi zakleo na ljubav. Odgovorite ljubavlju na Isusov poziv.
" Odzivam se Isuse, jer ti mene zoveš, jer ti mene hoćeš, ave Jesu...
Ljubim tebe Isuse, jer ti mene ljubiš, jer ti mene žudiš, ave Jesu!"

vj. Valerija